2005

Φυσική Μαστίχα Χίου τριμμένη σε σκόνη

100% Φυσική μαστίχα τριμμένη σε σκόνη (κοπανισμένη) χωρίς πρόσθετα ροής, χωρίς χημικά.

Η χρήση της μαστίχας από τα παλιά χρόνια ήταν πολύ διαδεδομένη. Ανέκαθεν χρησιμοποιήτο ως φάρμακο για το στομαχόπονο, για την χοληστερίνη και τον διαβήτη. Μετά από έρευνες και κλινικές δοκιμές αποδείχθηκε ότι η μαστίχα θεραπεύει και το έλκος δωδεκαδακτύλου.

Επίσης, η μαστίχα χρησιμοποιείται για το άρωμα της και την εκλεπτυσμένη γεύση της σε συνταγές ζαχαροπλαστικής και μαγειρικής.   

100% φυσική μαστίχα, Α' ποιότητα, τριμμένη σε σκόνη, χωρίς πρόσθετα ροής, χωρίς χημικά, χωρίς άλλες προσμίξεις.

Κατάλληλη για χρήση σαν φάρμακο καθώς και σαν μπαχαρικό / μυρωδικό για μαγειρική / ζαχαροπλαστική.

 

Με την αγορά κάθε συσκευασία μαστίχας σε σκόνη αποστέλλουμε και ένα δοσομετρικό κουταλάκι για να παίρνετε πάντα την σωστή δόση.

 

Συσκευασία μαστίχας: Σε πλαστικό βαζάκι.

Η μαστίχα σε σκόνη είναι διαθέσιμη στις παρακάτω ποσότητες: 

30gr (30 δόσεις του 1gr για ένα μήνα)

60gr (60 δόσεις του 1gr για 2 μήνες)

120gr (120 δόσεις του 1gr για 4 μήνες)

καθώς και σε 250, 500, 1000gr.

 

Η τιμή της κάθε συσκευασίας βρίσκεται στην επιλογή ποσότητας, μετά το σύμβολο ''+''

 

Είναι αρχή της εταιρίας μας και προσωπική μας πεποίθηση, να παράγουμε ή να διαθέτουμε φυσικά προϊόντα. Θα μπορούσαμε να πουλάμε και χάπια με μαστίχα, αλλά θεωρούμε ότι η 100% φυσική μαστίχα χωρίς προσμίξεις, χωρίς πρόσθετα, χωρίς χημικά είναι καλύτερη και βέβαια φτηνότερη από οποιοδήποτε χάπι ή κάψουλα μαστίχας! 

 

Από Απρίλιο έως και Οκτώβριο αλλά ειδικά κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, υπάρχει κίνδυνος η σκόνη να κολλήσει, επειδή η δική μας μαστίχα σε σκόνη είναι 100% φυσική μαστίχα, χωρίς προσμίξεις, χωρίς χημικά και χωρίς πρόσθετα ροής.

Οταν την λάβατε, αν τυχόν έχει κολλήσει κατά την διάρκεια της μεταφοράς, βάλτε την στην κατάψυξη για μερικές ώρες και μετά χτυπήστε το πλαστικό βάζο σε μια σκληρή επιφάνεια και θα ξαναγίνει σκόνη. Το καλοκαίρι διατηρείστε την σε ψυγείο. Σε κάθε περίπτωση η σκόνη πρέπει να διατηρείται σε θερμοκρασία έως 18 βαθμούς Κελσίου.

 

Οδηγίες χρήσης της μαστίχας σε σκόνη 

 

 

Η μαστίχα είναι μια φυσική ρητίνη που βγαίνει από τον κορμό του μαστιχόδενδρου. Έχει χρώμα υπόλευκο- υποκίτρινο και είναι διαφανής έως ημιδιαφανής. Το μαστιχόδενδρο είναι ένας αειθαλής θάμνος  που έχει την επιστημονική ονομασία: «Pistacia Lentiscus var. Chia». Παίρνει την πλήρη ανάπτυξή του στα 40-50 χρόνια και ζει περίπου 100 χρόνια. Από τον 5o έως 6ο χρόνο δίνει την ρητίνη του (μαστίχα) και μετά τον 15ο χρόνο παράγει από 60 έως 250 γραμμ. και σε σπάνιες περιπτώσεις μέχρι 400 γραμμ.

Από τα πολύ παλιά χρόνια, η μαστίχα χρησιμοποιείται για φαρμακευτικούς  σκοπούς. Πολλοί αρχαίοι συγγραφείς αναφέρονται στις θεραπευτικές ιδιότητες της μαστίχας.

Σήμερα η μαστίχα χρησιμοποιείται ως τσίχλα για μάσημα, με ευεργετικά αποτελέσματα στην υγιεινή των δοντιών Στην παρασκευή καλλυντικών και αρωμάτων, στην λιθογραφία,  ζωγραφική,  ποτοποιία,  υφαντουργία, βαμβακουργία, βιομηχανία. Στην οδοντοϊατρική για το δυνάμωμα των ούλων και την αντισηψία του στόματος. Η μαστίχα επίσης χρησιμοποιείται με επιτυχία στην μαγειρική και στην ζαχαροπλαστική.

Τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιείται και πάλι στην Φαρμακευτική και  στην  Ιατρική για θεραπεία του σακχαροδιαβήτη, της χοληστερίνης, και ειδικά του στομαχόπονου.

Σε συνέδριο Ιατρικής (Αθήνα 1999) ανακοινώθηκε ότι η  μαστίχα, εκτός  των υπολοίπων  ευεργετικών ιδιοτήτων της, θεραπεύει και το έλκος στομάχου.

Έχει επίσης βρεθεί ότι διαθέτει και αντικαρκινικές ιδιότητες οι οποίες δεν έχουν ακόμη βρει εφαρμογή, λόγω έλλειψης απαραίτητης έρευνας.